Opremimo naše rodilište

Donacijska akcija „Opremimo naše rodilište“ oganizirana je s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta rodilišta u sklopu bolnice Dr. Josip Benčević.
O akciji

Osluškujući potrebe lokalne zajednice, uvidom u loše materijalne uvjete i neadekvatne krevetiće za novorođenčad u brodskom rodilištu, odlučili smo pokrenuti projekt koji je od interesa za cijelu lokalnu i regionalnu sredinu. Cilj projekta „Opremimo naše rodilište“ bio je zamijeniti sve stare i dotrajale krevetiće za novorođenčad novim i funkcionalnim krevetićima, njih ukupno 21. Projekt opremanja brodskog rodilišta započeo je u studenom 2016. godine tijekom održavanja Katarinskog sajma gdje su naši članovi animirali posjetitelje na donaciju, informirali ih o radu kluba te samom projektu. Sudjelujući putem izložbenog štanda na Katarinskom sajmu te prikupljajući donacije posjetitelja sajma i pravnih osoba, tada smo prikupili oko 22 tisuće kuna što je bilo dostatno za financiranje kupnje 4 krevetića. Riječ je o mobilnim krevetićima marke MIMI s nagibnom ležnom plohom i visinskom regulacijom što majkama i medicinskom osoblju olakšava brigu o bebi. U drugoj fazi projekta, koja se provodila pod sloganom „Svaka beba krevet treba“ i odvijala se u studenom 2017. godine, učinili smo i korak dalje te smo osim sudjelovanja na sajmu u akciju uključili i zainteresirane gospodarske subjekte s područja Brodsko-posavske županije te hrvatsku Rotary i Rotaract zajednicu. Ovo zajedništvo rezultiralo je prikupljanjem oko 42 tisuće kuna čime smo rodilište opremili sa još 9 krevetića. Završna faza projekta provodila se pod sloganom „Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji“, a odvijala se u studenom 2018. godine te smo za cilj imali prikupiti sredstva za kupnju preostalih 8 krevetića. Sudjelujući na Katarinskom sajmu te od donacija gospodarskih subjekata u zadnjoj godini provedbe projekta smo prikupili oko 36 tisuća kuna čime je financirana kupnja preostalih 8 krevetića.

Priča „Opremimo naše rodilište“ koju smo počeli pisati sa svim našim sugrađanima, gospodarskim subjektima, Rotary zajednicom i ljudima dobre volje, dobila je sretan kraj. Zajedničkim snagama prikupili smo oko 100 tisuća kuna i opremili cijelo brodsko rodilište novim krevetima za bebe. Ukupno 21 novi krevetić sada je u brodskom rodilištu i čeka na brodske bebe. Neizmjerna je sreća nas članova kluba što je naš grad pokazao da zajedno možemo biti pokretači pozitivnih promjena u društvu. Zaista ovakvim djelima možemo biti inspiracija i nadahnuće jedni drugima. Još jednom hvala svima koji su svojom donacijom podržali projekt i bili dio ove lijepe priče.

1.fotka