Opremimo naše rodilište

Donacijska akcija „Opremimo naše rodilište“ oganizirana je s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta rodilišta u sklopu bolnice Dr. Josip Benčević.
O akciji

Donacijska akcija „Opremimo naše rodilište“ oganizirana je s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta rodilišta u sklopu bolnice Dr. Josip Benčević. Naime, uvidom u postojeće stanje rodilišta (kroz razgovor s djelatnicima i majkama) saznali smo kako naše majke rodilje imaju oskudne uvjete tijekom boravka u bolnici te da postoji velika potreba za pomoći i donacijama. Budući da ovaj problem predstavlja opći interes naše zajednice, odlučili smo potaknuti i aktivirati sve građane da svojim dobrovoljnim donacijama podrže akciju, a sve kako bismo poboljšali uvjete i učinili boravak ugodniji budućim rodiljama. Glavni cilj je uspješno prikupiti što više donacija čime će se kupiti dodatna nužno potrebna oprema rodilišta.

Rotaract Club Slavonski Brod kao ujedinjeni glas mladih grada Slavonskog Broda i Županije Brodsko-posavske nastojat će i u buduće detektirati najkritičnije segmente lokalne zajednice te kreirati mjere i aktivnosti kojima će doprinijeti rješavanju navedenih problema.

Cilj akcije

Akcija „Opremimo naše rodilište“ predstavlja prvu akciju ove rotarijanske godine. 21. Katarinski sajam u Slavonskom Brodu održava se u periodu od 24. – 27. studenog ove godine. Katarinski sajam je najveći sajam obrtništva te malog i srednjeg poduzetništva u Brodsko-posavskoj županiji i okolici. S oko 230 izlagača i preko 27 000 posjetitelja sajam predstavlja najveće gospodarsko okupljanje na području Slavonskog Broda i Županije Brodsko-posavske.

Rotaract Club Slavonski Brod je prepoznao ulogu i važnost sajma na ovome području te odlučio iskoristit veliku posjećenost sajma kako bi između ostaloga sve prisutne upoznao s vlastitim radom i djelovanjem te akcijama u pripremi.