Rotaract_logo_web
O nama

Rotaract Club Slavonski Brod osnovan je prvenstveno sa ciljem razvijanja prijateljstva i suradnje među mladima. Mladi ljudi okupljeni u Rotaractu Slavonski Brod udružili su snage kako bi unijeli u svoju okolinu dobru energiju, pozitivna razmišljanja i svijest o potrebi pomaganja jedni drugima. Sukladno tome, cilj nam je našim djelima učiniti dobro ljudima, pomoći onima kojima je pomoć potrebna, međusobno surađivati, povezivati se sa mladima, poticati suradnju, zajedništvo, mir i prijateljstvo. Čineći dobro za svoju okolinu, činit ćemo dobro i sebi. Cilj nam je napredovati, rasti, razvijati svoja znanja i međuljudske odnose. Učinimo svijet ljepšim mjestom za život! Tko će ako nećemo mi?

Osnivanje

Rotaract club Slavonski Brod osnovan je 22. siječnja 2016. godine kada je održana sjednica Osnivačke skupštine Udruge. Na Osnivačkoj sjednici nazočni su bili većina današnjih članova te članovi Rotary cluba Slavonski Brod Ivan Krajinović (predsjednik), Dražan Puljko (tajnik), Krunoslav Mirosavljević te Hrvoje Sivrić koji su svojom nazočnošću dali punu potporu budućem Rotaract clubu u Sl. Brodu. Službeni charter Rotaract Cluba Slavonski Brod održao se 08.04.2016. kada je i službeno primljen u Rotaract i Rotary obitelj.

Naši projekti

Kroz projekte koje budemo provodili nastojat ćemo ostvariti svoje ciljeve. Prvi projekt koji je Rotaract Club Slavonski Brod proveo je  “Uskršnja košarica“. Cilj projekta je prikupljanje prehrambenih artikala, proizvoda za osobnu higijenu i čišćenje te ostalih potrepština za domaćinstvo, a sve to sa svrhom da pomognemo socijalno ugroženim obiteljima. U suradnji sa Rotary Clubom Slavonski Brod planiramo podržati njihov projekt “Božićna košarica“. Članovi Rotaracta Slavonski Brod sudjelovat će u akciji dobrovoljnog darivanja krvi kako bi pomogli životno ugroženima. Svakako nam je cilj surađivati sa drugim Rotaract Clubovima u Hrvatskoj i šire na provedbi projekata za opće dobro.